perjantai 30. huhtikuuta 2010

Hauskaa vappua!

Kesän odotus on jo kovasti mielessä.
Meillä työn puitteissa se tarkoittaa mitä mielenkiintoisempaa aikaa.
On äärettömän mielenkiintoista seurata kuinka Jamitin käy.

Tänään saimme jo "nuhteita" lehtien palstoilla käytävästä politiikasta.
On se kyllä kummallista, että kun itse on aloittanut tiedottamisen paikallis-sanomien kautta,
niin se onkin luvallista vain yksipuoleisesti. Kun toinen osapuoli haluaa korjata virheellistä tietoa niin se ei olekaan sallittua!

Minun luottamustani nykyiseen kaupunginjohtajaamme ei pelasta enään mikään.
Kun miehen sanaan ei voi luottaa, niin siihen ei vain silloin enää voi luottaa.
Kun se sana liian monta kertaa petetään, ei luottamus enää tule takaisin.

Se on kyllä erittäin harmillista, varmasti minäkin syytän mielessäni asioiden nykytilasta montaa väärää henkiliö, mutta kun päätöksenteko kulttuuri ei ole avointa ja rehellistä alkaa pelkäämään kaikkien tarkoitusperiä ja sanoja. On varpaillaan kaikista sivulauseista, äänenpainoista ja ilmeistä.

Mutta tapa jolla asiat on nyt hoidettu on hieno, "hajota ja hallitse". Annetaan ymmärtää kaikenlaista, luvataan ummet ja lammet ja ennen kaikkea puhutaan toisille toisin ja toisille toisin, oman edun mukaan.

En voi ymmärtää enkä hyväksyä!

No onneksi se kesä on kuitenkin tulossa. Saa välillä muutakin ajateltavaa. Hevoset pääsevät pian laitumelle, lapset kesälomalle ja itsellä kääntyy uusi sivu elämässä. Joka tapauksessa oikein hyvää kevään ja kesän alkua kaikille!

lauantai 17. huhtikuuta 2010

Piiri pieni pyörii!

Heippa!

Eilen se sitten loppui, pitkä odotus siitä mitä kaupunginjohtajamme haluaa Jamit-Tieto Oy:ltä.
Itse olin valitettavasti estynyt pääsemään tiedotustilaisuuteen, mutta sain kuitenkin muistion joka tilaisuudessa oli kirjoitettu.

Kaupungilla on siis ollut henkilöitä jotka ovat olleet tyytymättömiä antamaamme palveluun ja vielä kaikenlisäksi olemme liian kalliita ja jotain piti tehdä. Niinkuin Jämsäläinen tapa tällä hetkellä tuntuu olevan halutaan kaikki kerralla minulle nyt ja heti! Ei olla valmiita eikä halukkaita selvittämään asioiden oikeaa laitaa tai edes vastaanottamaan faktista tietoa. Päätökset tehdään tunnepohjalta miettimättä yhtään asioiden pitkäaikaisempaa vaikutusta ja seuraamuksia. Ketään ei kiinnosta se mikä on parasta ja edullisinta kuntalaisille. Avoimuus on hävinnyt teille tietymättömille jo ajat sitten!

Meille työntekijöille on kerrottu että hintamme/palkkalaskelma on liian korkea. Ketään ei kiinnosta, että meillä olisi keinot saada hinta alemmas, jos siihen edes annettaisiin mahdollisuus. Jos toiminta siirretään takaisin kaupungille niinkuin kaupunginjohtaja nyt esitää, kustannuksilla ei ole väliä ne on aina ennenkin saatu hajautettua niin monelle momentille ettei niistä ota kukaan mitään selkoa. Nyt kun ne on taatusti kaikki laskettavissa ja raportoitavissa, se onkin liian kallista! Jos päätökset tästä asiasta tehtäisiin puhtain paperein, olisin täysin valmis sitoutumaan ja hyväksymään poliittisen päätöksen. Jos päätöksenteon pohjalla olisi todelliset aikaisemmat kustannukset verrattuna nykyisiin ja oikeat skeenariot siitä mihin mikäkin päätös tulevaisuudessa johtaa olisin valmis vaikka minkälaisiin muutoksiin. Mutta koska tällähetkellä suurin osa tiedoista on annettu ja otettu vastaan tunteiden pohjalta vailla minkäänlaista totuutta, on vaikea hyväksyä näin negatiivistä palautetta ja näin radikaaleja ratkaisuja. Mielestäni yhtiön purkaminen ei ole ratkaisu mihinkään olemassa olevista ongelmista. Yhtiön purkaminen on vain keino lakaista ongelmat maton alle ja olla kuin mitään ongelmia ei olisikaan.

Tällä hetkellä kaupunkimme päätöksistä puuttuu pitkäjänteisyys ja johdonmukaisuus eikä kenelläkään tunnu olevan minkäänlaista päämäärää päätöksissä tai ehdotuksissaan. Ei olla halukkaita sitoutumaan jo tehtyihin demokraattisiin päätöksiin eikä kehittämään toimintaa.

Tuntuu siltä että tilanne jossa kaupungillamme ei ole oikeaa Johtajaa, isolla J:llä on antanut tilaisuuden joillekin henkilöille ajaa vain omia henkilökohtaisia etujaan. Vallanhimo aiheuttaa kummallisia asioita ja saa ihmiset tekemään kummallisia päätöksiä.

Kun sitten valtuutettuna olen yrittänyt kyseenalaistaa, kritisoida tai saada perusteluja ehdotuksille ja päätöksille olen saanut vastaukseksi jopa sellaista , että "Kuule tyttö, minä olin koulussa jo silloin kun sinä et ollut vielä syntynytkään!" Hmm, aika rakentavaa palautetta aikuisilta ihmisiltä. Kun ei ole niitä oikeita kuntalaisten etujen mukaisia perusteluja täytyy yrittää siirtää keskustelua muihin aiheisiin.

No jokatapauksessa jään suurella mielenkiinnolla odottamaan jatkotoimenpiteitä. Mitä hallitus esittää valtuustolle ja mitä valtuusto lopulta päättää? Tuntuu siltä että jos kaupunki ei saa Jamitin kokoiselta yksiköltä haluamiaan palveluja ilman yhtiön purkua, niin kuinka se pärjää kertaluokkaa suuremman Jokilaakson terveyden kanssa? Ei voi muuta kuin laittaa kädet kyynärpäitä myöten ristiin ja toivoa järkevää ja kokonaisuuksia ymmärtävää uutta kaupunginjohtajaa. Jos tämä kaupunki sitten saataisiin oikeilla ja nousujohteisille urille.Tässä kuitenkin pelataan kokoajan muilla kuin omilla rahoilla! Mielenkiintoista aikaa!