sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Vaalipäivä!


Tänään on sitten SE päivä kun taas valitsemme uudet päättäjät kaupunkien valtuustoihin. Neljä vuotta on kulunut erittäin nopeasti ja päätöksiä on tehty monista eri asioista. Kuntalaisten määrä jatkaa edelleen laskuaan ja veroprosenttia ja nostettu erittäin korkealle.

Toivon että uusi valtuusto olisi yhtenäinen. Toivon, että päättäjät eivät sortuisi kyläpolitikointiin vaan osaisivat katsoa Jämsää kokonaisuutena. Muuten emme pärjää kovassa kilpailussa. Tällä hetkellä meillä ei ole taloudellisia resursseja kasvattaa palvelurakennetta vaan päinvastoin, jostain on luovuttava että saamme talouden tasapainoon.

Mutta suuntaamalla katseen tulevaisuuteen meillä on kaikki mahdollisuudet pärjätä. Meillä on kaikki ne tarvikkeet joilla Jämsä saadaan elinvoimaiseksi jos vain osamme ne oikein käyttää ja markinoida. Toivottavasti uusi Myllymäen teollisuusalue ei jää rakentumatta. Toivottavsti siitä tulisi elinvoimainen ja suosittu yrityskeskus. Työpaikat ovat avainasemassa siihen, että kuntalaisten lukumäärä saadaan pysymään ennallaan tai jopa nostettua.

Käyttäkää ääntänne nyt! Nyt on ratkaisujen aika.

perjantai 12. lokakuuta 2012

Jämsän elinkeinoelämä

Sain toimia keskiviikkona Paunun koululla Kauppakamarin järjestämässä tilaisuudessa vaalipanelistina. Tarkoituksena oli, että yksi kunnallisvaaliehdokas kuudesta puolueesta oli  saanut valmistella kuva esityksen aiheena "Minä ja Jämsän elinkeinoelämä". Kuvien aikana jokaisella oli 20 sekuntia aikaa kertoa kuvasta ja sen aihepiiristä. Esitys tapa oli erittäin mielenkiintoinen ja haastava. Ei jää turhaa aikaa jaaritella, kerkiää sanoa vain olennaisen.

Yksittäisen kuntalaisen vaikutusmahdollisuudet ovat asiassa kovin rajalliset. Sen vuoksi esitinkin haasteen, että me kaikki jämsäläiset ostaisimme tulevana Jouluna kaikki ostokset paikallisilta yrityksiltä ja tuottajilta. On laskettu että käytämme keskimäärin 500 euroa jouluvalmisteluihin. Se tekee Jämsän asukasmäärällä yli 11miljoonaa euroa. Kuinka hieno potti se olisikaan paikalliselle elinkeinotoiminnalle?

Elämä on täynnä valintoja ja valinnoilla on seuraukset. Kun valitsemme paikallisen tuotteen tuemme työllisyyttä ja paikkakunnan hyvinvointi. Ilman työpaikkoja meillä ei ole hyvinvointi. Jämsässä pysyy monipuolinen tarjonta vain jos yrityksillä on riittävästi asiakkaita.

Suositaan siis paikallisia palveluja, elintarvikkeita ja kauppoja!