torstai 25. maaliskuuta 2010

Päivän puheenaiheita

Päivän sana taitaa olla uuden kaupunginjohtajan valinta. Mielenkiintoista seurata asian edistymistä ja valintaa. Ensinhän oli kova keskustelu siitä valitaanko uusi johtaja sisältä vai ulkoa. On jopa moitittu populismiksi jos johtaja halutaan sisältä.

Mielestäni tämäkin vaihtoehto olisi pitänyt huomioida. Kuinka tätä väkeä oikein vähennetään jos millekään paikalle ei voida valita sisäisesti. Eikö Mattila II pitänyt sisältää työnkiertoa ja käyttää hyödyksi kaikki mahdolliset luontaiset poistumat? No eihän ulkoinen haku vielä pois sulje mahdollisuutta siihen että kaupungin oma väki paikkaa hakee.

Mutta jos lähdetään siitä olettamasta että johtaja kuitenkin valitaan ulkoa,
voin vai toivoa että saamme johtajan jolla on selkäränkaa, kyky sanoa ei ja kova kokemus talouden puolelta. Haluan johtajan joka ottaa asioista itse selvää eikä lähde tekemään esityksiä huhujen perusteella. Vahvan johtajan, sitä me nyt tarvitsemme.

Maanantaisessa kokouksessa meillä oli käsiteltävänä myös Arvaja koulun myynti.
Olemme aiemmin päättäneet isosta paketista myytäviksi tulevi kiinteistöjä ja on järkyttävää todeta että ensimmäisestäkään ei ole vielä kauppoja tehty. Längelmäen koulu, Arvajan koulu ja kohta näyttää siltä että myös Suinulan vanhainkoti laitetaan myyntiin useamman kerran. En voi ymmärtää että asioita ei valmistella kerralla niin hyvin että niitä ei tarvitsisi kaupitella moneen kertaan, ei sekään ilmaista ole.

Samaisessa valtuuston kokouksessa käsittelimme myös viime vuoden aloitteita. Suurta ihmetystä minussa saa aikaan myös lista aloitteista joista suurin osa ei anna aihetta mihinkään. Pidetäänkö meitä luottamushenkilöitä niin tyhminä, että olemme vain huviksemme väsänneet aloitteita?

Oma kohtainen kokemus tuli tietysti tuosta lahjojen vastaanottamisesta. Ei olla valmiita edes käymään keskustelua siitä onko moraalisesti oikein ottaa vastaan ralli lippuja, lehtien tilauksista kylkiäisinä saatavia risteilylahjakortteja, isoista hankinnoista pienellä omalla korvauksella saatavia kaukomatkoja ym ym. Toivoisin että tälläisistä asioista keskusteltaisiin ja sovittaisiin pelisäännöt niin että ne olisivat kaikilla tiedossa. Niin että kenenkään ei tarvitsisi itse miettiä, ollaanko harmaalla alueella. Ilmeisesti ne kolahtavat joidenkin omaantuntoon niin kovasti, että päätös asian käsittelemättä jättämiseksi tehdään hieman aloitteen vierestä. On ollut minullekin päivänselvää että lahjusten ottaminen on rikollista.

Mutta tälläistä tämä on, tämän kokoisen laivan kääntäminen ei onnistu yksin, eikä porukallakaan nopeasti. Toivottavasti saamme ruoriin päättäväisen kapteenin joka osaa valita oikean suunnan ja oikeat koordinaatit määränpään saavuttamiseksi. (jos tuo määränpää on vielä edes yhteisymmärryksessä päätetty!)

Ei kommentteja: