maanantai 24. syyskuuta 2012

Kun rahat eivät riitä

Eilen saimme kuulla selvitystä Jämsän lukion eri paikka vaihtoehdoista ja niiden ominaisuuksista. Saimme kuulla myös lukion rehtori Juha Damskägg mietteitä asian suhteen. Olin erittäin iloinen kuunnellessani Juhan viestiä siitä, että jotain nykyiselle rakennukselle on tehtävä, mutta kuitenkin muistettava kunnan huono taloudellinen tilanne ja tehtävä ratkaisut sen pohjalta.

Olisihan se aivan mahtavaa jos me voisimme rakentaa uuden hienon lukion. Minun mielestäni vanhakin on kuitenkin erittäin hyvällä paikalla ja remontoitavissa. On taloudellisen, pitkäjänteisen rakentamisen näkökulmasta huomioiden hirvittävää ajatella että nykyisin rakennukset rakennetaan vain 30-40 vuodeksi. Ei kai kenenkään talous pidemmällä aikavälillä tälläistä kestä?

On myös pöyristyttävää, että meille kerrottiin uuden Paunun koulun rakentamisen maksaneen noin 1800e/neliö ja nykyisen lukion peruskorjaus maksaisi 1600e/neliö. Miten ero voi olla niin pieni uuden ja remontoinnin välillä? Ajaako joku taho näin kovasti uutta rakennusta?
Meillä ei vain ole varaa luksukseen, nyt on tyydyttävä tavalliseen ja terveelliseen. Minun näkemykseni mukaan nykyisen lukion tilat olisi remontoitava, vaikka useammassa erässä ja pienemmällä budjetilla.

Päätöksentekoon tuli eilen myös uuden päiväkodille lisämaan ostaminen. Alunperin päätös päiväkodin rakentamisesta on tehty 4 miljoonan euron budjetilla. Nyt tiedossa on, että rakennus maksaisi jo tämän hetken arvion mukaan 5,6 miljoonaa euroa. Meidän budjetissa on jo nyt useamman miljoonan vaje mistä ne rahat otetaan kun aina vaan investoidaan uusiin seiniin?

tiistai 18. syyskuuta 2012

Nyt se on virallista

Taas ne lähestyvät, uudet kunnallisvaalit. Minulla on ensimmäiset neljä vuotta kaupunginvaltuutettuna takana enkä voi muuta todeta kuin, että työ on erittäin mielenkiintoista. Mieluusti sitä vielä jatkaisin ja siksi olen ehdokkaaksi lupautunut.

Ehdokasmäärien putoaminen liki kautta linja on kuitenkin erittäin huolestuttavaa. Varsinkin naisten ja nuorten ehdokkaiden osuus pitäisi saada kasvamaan. Miksi meitä ei kiinnosta oman kunnan asiat? On tietenkin totta, että asioiden hoitaminen vie aikaa, mutta se on vain järjestely kysymys.

Tulevat vaalit ovat mielenkiintoiset niin Jämsän kuin koko valtakunnankin tasolla. Toivon että puolueista välittämättä Jämsä saa yhteistyökykyisen ja tulevaisuuteen suuntautuneen valtuuston. Vanhojen muisteleminen ja jauhaminen ei vie meitä eteenpäin ja eteenpäin meidän on kuitenkin katsottava. Edessä on isojen päätösten tekeminen ja talouden saaminen vakaalle pohjalle. Eikä se takuulla ole helppo tehtävä. Mutta oikealla asenteella se on täysin mahdollista. Se vaatii hyviä avauksia sekä virkamiehiltä että poliitikoilta, ja ennenkaikkea päätösten täytäntöönpanoa.

Aktiivista ja hyvää syksyä!