lauantai 10. toukokuuta 2014

Miltä se nyt tuntuu? Kolumni Jämsän seudussa 3.2.2013




Jännittääkö? Miten sinne noin kokematon on voitu valita? Kuinka se pärjää Salmiselle ja Kilpeläiselle sekä muille ukoille? Saako se edes suutaan auki? Se on vielä niin nuori ja nainenkin. Ei se varmaan osaa muuta kuin kutoa sukkaa.
Uusi valtuustokausi on alkanut ja uudet henkilöt on valittu eri luottamustoimipaikoille. Olisi ehkä väärin sanoa, että arpa osui minun kohdalleni kaupunginhallituksen puheenjohtajuutta arvottaessa. Kyllä asiaa on mietitty ja punnittu monelta eri kantilta, monella kokoonpanolla. Uskokaa vain.
Enkä minä tässä pestissä edes kuvittele pärjääväni, yksin. Ei näitä hommia kukaan yksin voi hyvin hoitaa. Kaupunkimme on nyt siinä tilanteessa, että tarvitsemme kaiken tuen ja tiedon mitä olemassa on. Vaikka en ennustajaksi voi ryhtyäkään tiedän, että helppoa ei tule olemaan. Mutta ei elämä aina helppoa olekaan. Vaikeita päätöksiä on takuulla tulossa. Esimerkiksi tällä hetkellä päätettäväksi tulevat lomautukset ja muut säästötoimenpiteet eivät ole helppo nakki. Meidän on kuitenkin kyettävä tekemään, pitkäjänteisiä ja rakentavia päätöksiä. Eikä käytössä ole sitä kristallipalloa josta katsoa tulevaisuuteen.
Jämsän kannalta tärkeimpiä asioita on Himoksen jatkuva kehittyminen. Kylpyläasiassa on taas toivonsiemen kylvetty ja voin vain toivoa että kaikilla on yhteinen tahto sen sadon niittämiseksi. Sillä on suurempi merkitys kuin voimme edes ajatella. Kaikessa tekemisessä ja päätöksenteossa asenne on kuitenkin se ratkaisevin asia. Kun yhdessä asennoidumme rakentamaan kestävää ja kiinnostavaa kaupunkia, meillä on olemassa kaikki ne elementit joilla Jämsästä tulee entistä halutumpi ja viihtyisä kaupunki asua, elää ja yrittää. Asennetta on vain vähän viritettävä.
Ja ei , ei jännitä. Vaikka olen nuorin valtuutettu, en ole kokematon. Ihmisten kanssa pärjään kyllä ja suuni on ollut auki niin paljon, että leukanivelet meinaa jo antautua. Sukupuolelle en mahda mitään ja olen siitä jopa ylpeä.

Ei kommentteja: